Remigratiewet (REM)

De Remigratiewet (REM) stelt mensen in staat met een uitkering terug te keren naar hun geboorteland. Erkende vluchtelingen kunnen van de regeling gebruik maken om naar het land van herkomst te verhuizen. De remigratievoorziening is gebaseerd op de kosten van het levensonderhoud in het land van bestemming.

Ga naar artikel Remigratiewet (REM) Voeg toe aan Mijn verslag Toegevoegd aan Mijn verslag

A1-Verklaring toepasselijke wetgeving

Op grond van Europese regelgeving kan iemand slechts voor de sociale zekerheid verzekerd zijn in één land tegelijk. Voor wie werkt in verschillende landen van de Europese Unie (EU) of werkt in een ander EU-land dan het woonland, is het daarom nuttig om een verklaring te ontvangen waaruit blijkt welke nationale socialezekerheidswetgeving van toepassing is.

Ga naar artikel A1-Verklaring toepasselijke wetgeving Voeg toe aan Mijn verslag Toegevoegd aan Mijn verslag